شاید شما هم در اطرافیان خود شخص بارداری را داشته باشید که خبر وجود کیست در سر جنین خود را شنیده باشد و نداند که چه اقداماتی باید انجام دهد و یا اطلاع نداشته باشد که این موضوع چه میزان خطرناک است. در بسیاری از موارد مشاهده شده که خانم ها به مطب مراجعه کرده و از بابت وجود کیست در سر جنین خود اظهار نگرانی میکنند. این مورد بسیار طبیعی است که والدین با شنیدن وجود کیست در سر جنین خود مضطرب باشند اما آیا واقعا این کیست ها چقدر خطرناک هستند؟
کیست مغزی جنین چیست؟
کیست های مغزی معمولا در سونوگرافی 18 هفته گزارش میشوند. این نوع کیست های مغزی در بسیاری از جنین ها با حالت طبیعی وجود دارند و گزارش میشوند. این کیست ها، تجمع مایع در میان چین های مغز است که خود به خود بعد از حدود 1 ماه یعنی نزدیک به شش ماهگی جنین از بین میروند.
چرا متخصصین زنان جنین دارای کیست سر را به پریناتولوژیست ارجاع میدهد؟
یکی از دلایل این ارجاع از جانب متخصص زنان، این است که بچه هایی که به سندرم داون مبتلا هستند، احتمال دیده شدن کیست مغزی در آن ها بیشتر از جنین های دیگر است. پریناتولوژیست با علم پیشرفته ی خود، یک سونوگرافی بسیار دقیق بر روی جنین انجام میدهد. طی این سونوگرافی، بررسی خواهد کرد که آیا نشانه های دیگری از سندرم داون در جنین وجود دارد یا خیر.
در صورتی که هیچ نشانه دیگری از سندرم داون در جنین وجود نداشته باشد و فقط همین کیست وجود داشته باشد و آزمایش غربالگری سه ماه اول سندرم داون، نرمال بوده و پرخطر گزار نشود، هیچ اقدام دیگری لازم نیست. در این صورت مادر میتواند بدون داشتن هیچ استرس و نگرانی، ادامه روند بارداری را انجام دهد و مراقبت های همیشگی لازم در دوران بارداری را پیش بگیرد.
اگر نشانه های دیگری در سونوگرافی دیده شود، بر اساس اینکه این نشانه ها چه چیزی بودند و چه اهمیتی دارند، توصیه های لازم به مادر داده میشود و بر حسب نیاز آزمایش NITP و آمنیوسنتز تجویز میگردد.
سلام. ممنون میشم سوالم روجواب بدین :اگر سایز این کیست هایی کهوجود داره حدود یک سانت باشه و سبب ونتریکولو مگالی شده باشه، و آزمایش آمینوسنتز نرمال باشه و اکو قلب هم بدون مشکل بوده باشه ، چقدر جای نگرانی داره ؟ آیا امید هست توی سونو 28هفتگی ازبین بروند؟آیا انجام ام ار ای سر جنین لازمه؟