داروهای کمکی بارداری چندقلویی در بانوان بالای 30 سال

شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که علاقه دارید تعداد زیادی فرزند داشته باشید و طرفدار تک فرزندی نباشید. بسیاری از زوجین تصمیم برای داشتن چندین فرزند دارند و خانم ها ترجیم می‌دهند از روش های کمکی استفاده کنند که بارداری چندقلویی برای خود ایجاد کنند تا چند بار فرآیند زایمان و بارداری را نداشته باشند. در این مقاله در رابطه با بارداری های چندقلویی و قرص های کمکی ایجاد این نوع بارداری ها مطالبی برای شما گردآوری شده است.

بارداری چندقلویی

بارداری های چند قلویی به حاملگی هایی گفته می‌شود که بیش از یک جنین درون رحم مادر وجود داشته باشد. گاها این جنین ها از یک تخمک یا تخمک های متعدد هستند. جنین هایی که از یکتخمک هستند، همسان و جنین هایی که از تخمک های مختلف هستند، ناهمسان نامیده می‌شوند. خانم هایی که برای بارداری از روش های کمک باروری مانند لقاح آزمایشگاهی استفاده می‌کنند، با احتمال بارداری چند قلویی زیادی مواجه هستند.

چه عواملی باعث چندقلوزایی می‌شود؟

موارد بسیاری هستند که احتمال به وجود آمدن حاملگی های چندقلویی را افزایش می‌دهند.

  • سابقه دوقلوی غیر همسان در بارداری های قبلی
  • سابقه داشتن دو قلو های غیر همسان در خانواده
  • قطع مصرف قرص های پیشگیری بارداری

داروهای موثر در ایجاد بارداری چندقلویی

در بسیاری از موارد مشاهده می‌شود که بسیاری از خانم ها به مطب دکتر سعیده شاه علی مراجعه می‌کنند و از خانم دکتر تقاضا دارند که برایشان دارویی تجویز کند که بارداری چندقلویی برای فرد ایجاد شود. بعضی از این افراد عقیده دارند که به اصطلاح با یک تیر، دو نشان بزنند و با یک بار حاملگی، صاحب دو یا چند فرزند شوند. حتی بسیاری از بانوان چندین مدت قبل از مراجعه به مطب پریناتولوژیست، با پرس و جو از آشنایان، داروهای موجود و در دسترس با این ماهیت را مصرف می‌کنند که بارداری دو قلویی یا چند قلویی اتفاق افتد. در واقع باید قبل از انجام این کار به این موضوع فکر کنیم که آیا این کار درست است؟

 دکتر سعیده شاه علی به عنوان یک پریناتولوژیست توصیه می‌کند که به هیچ وجه سعی در انجام این کار نداشته باشید و این مورد را از پزشک خود نخواهید که این کار را انجام دهد. زیرا بارداری های چندقلویی خطرات زیادی را برای جنین و مادر به همراه دارد. تصور کنید به جای یک جنین، دو جنین در رحم قرار داشته باشد، یعنی تمامی خطرات چه برای جنین و چه برای مادر تقریبا دو برابر می‌شود که البته باید ذکر کرد با این فرآیند، شما این خطرات را چندین برابر افزایش خواهید داد.

تغییراتی که در بدن مادر اتفاق می‌افتد تا بتواند یک بارداری دو قلویی یا چند قلویی را ادامه دهد، بسیار فراگیرتر از تغییرات یک بارداری معمولی و نرمال می‌باشد.

خطرات مصرف قرص های چندقلویی

  • ایجاد دیابت بارداری برای مادر
  • ایجاد خطر زایمان زودرس
  • خطر سقط جنین
  • خطر مسمومیت بارداری
  • خطر ناهنجاری های جنین
  • احتمال بالا رفتن فشار خون مادر

با مصرف قرص برای ایجاد بارداری چندقلویی، تمامی این خطرات نیز برای مادران افزایش بسیار پیدا می‌کند. زایمان زودرس در این نوع بارداری ها بسیار زیاد بوده و اینگونه است که به عنوان مثال مادر تا 6 ماهگی بارداری را به سر انجام برساند و در نهایت جنین نارس متولد شود و یا اینکه بمیرد و نتیجه حاملگی برای مادر چیزی جز افسردگی و ناراحتی روحی باقی نماند. خطر ناهنجاری های جنین در حاملگی های دو قلویی و چندقلویی وجود دارد. آزمایش سندرم داون برای تشخیص این بیماری در بارداری های دو قلویی یا چند قلویی میزان دقت این آزمایش در حاملگی های تک قلویی را ندارد و ممکن است جنین دارای این بیماری ها باشد اما در آزمایش تشخیص داده نشود. بنابراین همینطور که دکتر سعیده شاه علی توصیه کردند، فکر مصرف قرص های افزایش دهنده احتمال این نوع بارداری ها را فراموش کنید.

دکتر سعیده شاه علی

دکتر سعیده شاه علی

جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی
فلوشیپ فوق تخصصی طب مادر و جنین (پریناتولوژی)
فلوشیپ لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *